Εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμβολή της Νεολαίας Λεσινίτσας στην Ελληνική Μειονότητα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Φοινικαίων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), με τη συμβολή της Νεολαίας Λεσινίτσας, η πιλοτική παρουσίαση της καινοτόμας ψηφιακής πλατφόρμας Museotek. Η πλατφόρμα επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σε Μουσεία και Χώρους Πολιτισμού. Ο έμπειρος επιμελητής/μουσειοπαιδαγωγός μεταφέρει εικόνες και γνώσεις μέσα από μια ζωντανή, δυναμική και εξατομικευμένη επικοινωνία με τους μαθητές.

Στην παρουσίαση αυτή που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κατίνα Παππά», έλαβαν μέρος μαθητές του Δημοσίου Ομογενειακού Σχολείου Λιβαδειάς, που με ευχάριστο τρόπο, φαντασία και έντονη διάδραση, ταξίδεψαν στο χρόνο με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πολιτιστικού φορέα Culture and Prosperity sce, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και μουσικών ερεθισμάτων γύρω από την ελληνική μουσική παράδοση.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας Φοινίκης-Δερόπολης κ. Ζήσος Λούτσης ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες για το άψογο αποτέλεσμα καθώς τέτοιου είδους καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις αναβαθμίζουν την παιδεία στον χώρο της ΕΕΜ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημαντική συμβολή της Νεολαίας Λεσινίτσας, στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης αλλά και η τεχνική και οικονομική συνδρομή που προσέφερε για να συντελεστεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα.

Ο κ. Λούτσης ευχαρίστησε επίσης την μουσειοπαιδαγωγό Βασιλική Χαριλάου που μέσα από μια περιήγηση και εμπεριστατωμένη ερμηνεία μπόρεσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών να ταξιδέψουν στην ιστορία των πνευστών και εγχόρδων μουσικών οργάνων, αλλά και στη μαγεία του ρεμπέτικου τραγουδιού. Για την επιτυχή πραγματοποίηση της δραστηριότητας συνέβαλε και η Δημοτική Αρχή των Φοινικαίων γι’ αυτό οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Φοινικαίων κ. Χρήστο Κίτσο για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και στον υπάλληλο κ. Χρήστο Πέτση για την τεχνική υποστήριξη.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση.

Η σημερινή πιλοτική παρουσίαση λειτουργεί ως προπομπός ώστε η πλατφόρμα Museotek, με πληθώρα Μουσείων και Χώρων Πολιτισμού, να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο και σε άλλα σχολεία της ΕΕΜ που φοιτούν οι Βορειοηπειρώτες μαθητές. Όσο μακριά και αν βρίσκονται θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, και όχι μόνο.

Για χορηγίες προς κάποιο σχολείο εκ των διαθέσιμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συνδράμουν (φορείς, σύλλογοι ή μεμονωμένα άτομα) μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την Museotek (web: museotek.net,  email: info@museotek.net, Τηλ:+302160026191)