Ασφαλτοστρώνεται ο άξονας Δίβρης-Θεολόγου στα Ριζά

Ένα όνειρο δεκαετιών για τα Ριζά παίρνει σάρκα και οστά πλέον. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Ρωμαίος Τσάκουλης, άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Δίβρης-Θεολόγου.

To πρόβλημα, το οποίο παραμένει άλυτο στα 33 (!) σχεδόν χρόνια της μεταπολίτευσης, έχει γιγαντώσει το χάσμα της επαφής και της επικοινωνίας των Ριζών με τον υπόλοιπο κόσμο με αποτέλεσμα την ερήμωση της περιοχής. Ελπίζουμε με την κατασκευή αυτού του δρόμου η περιοχή να βγει από την απομόνωση, να προσελκύσει επενδύσεις και να αναπτυχθεί, καθώς αποτελεί ένα «θησαυρό» από φυσικής αλλά και πολιτιστικής άποψης.

Εργασίες κατασκευής.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο lesintsa.gr πριν τις εκλογές: «Αμέσως μετά τις εκλογές θα ολοκληρώσω το σχέδιο για τους βασικούς δρόμους που ανάφερα πιο πάνω και θα εγκατασταθώ στα Τίρανα ώσπου να πάρω το κονδύλιο.» Όπερ και εγένετο!

Εργασίες κατασκευής.

Εκφράζουμε τα θέρμα μας συγχαρητήρια στον κ. Τσάκουλη, ο οποίος τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του να καταφέρει την έναρξη των εργασιών.

Ευχόμαστε ότι η ασφαλτόστρωση να εκτελεστεί με τις σωστές τεχνικές προδιαγραφές για να εξασφαλιστεί η μακροβιότητα του έργου και να συνεχίσει σε δεύτερη φάση προς τα υπόλοιπα χωριά των Ριζών (Λεσινίτσα, Μάλτσιανη, κτλ.) ώστε να ολοκληρωθεί το πάγιο αίτημα όλων των Ριζιωτών ώστε να μπορούν να επισκέπτονται τα χωριά τους.

Εργασίες κατασκευής.