Λεσινίτσα: O κρυμμένος θησαυρός που τραβά τους Γάλλους τουρίστες

Το γραφικό ορεινό χωριό μας με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τα πολιτιστικά μνημεία και τις εκκλησίες έχει κερδίσει την αγάπη και το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστών. Πρόσφατα, δημοσιογράφοι από το γαλλικό κανάλι M6 συνοδευόμενοι από τον Σταύρο Μικέλη, πραγματοποίησαν επίσκεψη για να καταγράψουν αυτή την ομορφιά και να δημιουργήσουν ένα ρεπορτάζ με τουριστικό περιεχόμενο.

Η ομάδα των Γάλλων δημοσιογράφων συνοδευόμενη από τον Σ. Μικέλη

Όταν πρωτοβλέπει κανείς τη Λεσινίτσα, οι πανοραμικές εικόνες του ορεινού τοπίου καταλαμβάνουν το μυαλό του. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο που φτάνει τα 760 μέτρα και περιβάλλεται από εκπληκτική ορεινή φύση. Τα εντυπωσιακά βουνά και οι καταπράσινοι λόφοι προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τους λάτρεις της φύσης και των ορεινών αθλημάτων.

Άποψη απο τη Στουγάρα

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που κερδίζει την καρδιά σου. Η Λεσινίτσα διαθέτει επίσης πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα παραδοσιακά σπίτια με τις πέτρινες προσόψεις, αισθανόμενοι ότι έχουν ταξιδέψει πίσω στον χρόνο ενώ τους προσφέρεται η ευκαιρία για νοστιμότατα τοπικά φαγητά και αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας και της πνευματικής κληρονομιάς, η Λεσινίτσα διαθέτει πολλά μνημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (από το 1525), η Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου (Γερμανού) με εντυπωσιακή εικονογράφηση αμφότερες, πλείστες άλλες εκκλησίες και τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια.

Ο Άγιος Γεώργιος στην Άνω Λεσινίτσα, οικοδομήθηκε πριν το 1525
Το πετρογέφυρο της Κάτω Λεσινίτσας

Το γαλλικό κανάλι M6 αναγνώρισε αυτή τη μαγεία και αποφάσισε να την αναδείξει μέσω ενός ρεπορτάζ. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παλιό σχολείο της Άνω Λεσινίτσας και την αξιοποίησή του.

Το συνεργείο του καναλιού Μ6 στην βεράντα του σχολείου της Άνω Λεσινίτσας

Αυτό αποδεικνύει ότι η Λεσινίτσα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την αναγνώριση ως προορισμός αξιοθέατο, ενώ η παρουσίαση στο γαλλικό κανάλι θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες στον καταπράσινο παράδεισο της.

Αρκεί να υπάρχει θέληση και συντονισμός με τις αρμόδιες αρχές, πάντα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, των πολιτιστικών μνημείων και του παραδοσιακού χαρακτήρα του χωριού.

Κάποιες από τις φυσικές ομορφιές της Λεσινίτσας