Σε κλίμα ανομίας και φόβου τα φετινά Χριστούγεννα στη Λεσινίτσα

Οι τελευταίες πληροφορίες μας από το χωριό αναφέρουν ότι διέρρηξαν το αυτοκίνητο συγχωριανού μας που είχε μεταβεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην ιδιαίτερη πατρίδα, αποσπώντας επαγγελματικό εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ και προξενώντας αρκετές ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, παρόλα αυτά οι συλληφθέντες (Αλβανοί βοσκοί) αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγες μέρες.

Σαν να μην ήταν αρκετό το γεγονός αυτό καθαυτό, στη συνέχεια οι συλληφθέντες προέβησαν σε ενέργειες εκφοβισμού και απειλών των λιγοστών εναπομεινάντων κατοίκων. Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται επίσης και η κατ’ επανάληψη ανεξέλεγκτη βοσκή των αμνοεριφίων τους μέσα σε κήπους και χωράφια προκαλώντας ζημιές και καταστρέφοντας τους κόπους των συγχωριανών μας, κάτι που συνέβη για ακόμη μια φορά μετά τα πρόσφατα γεγονότα.

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα είναι αρκετά συχνά στα ορεινά χωριά μας που βρίσκονται στη δίνη μιας παρατεταμένης ανομίας είτε με καλλιέργειες ναρκωτικών στα δάση είτε με φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών σαν και αυτό που προαναφέραμε. Οι αρχές (Δήμος, Αστυνομία) θα πρέπει να λάβουν άμεσα, σοβαρά μέτρα, διότι αν λάβουμε υπόψη και τη γενική κατάσταση με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος, η διαβίωση στο χωριό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αποτελεί κυριολεκτικά άθλο.