Διευκρινήσεις και μία ανοιχτή δημόσια πρόταση

Η δημιουργία του lesinitsa.gr ξεκίνησε ως ιδέα αρκετό καιρό πριν, από μια ομάδα νέων από την Λεσινίτσα, η οποία τελικώς υλοποιήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια. Ο σκοπός του είναι η ανάδειξη και η προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα γεγονότα που αφορούν τον τόπο μας, μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου.

Διευκρινίζουμε ότι δεν σχετιζόμαστε άμεσα με καμία από τις συλλογικότητες της Λεσινίτσας που δρουν στην Αθήνα, ήτοι την «Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών» και την «Λεσινίτσα Τουριστικός Προορισμός». Είναι κοινό μυστικό ότι επικρατεί ένα κλίμα διχόνοιας μεταξύ αυτών που γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν οδηγεί πουθενά και μόνο κακό κάνει.

Η πρόταση και η παρότρυνσή μας, εδώ και καιρό, είναι πολύ απλή και ξεκάθαρη. Να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι ως ενήλικες και να βρεθεί μια λύση σε αυτό, με διάλογο, για το καλό της Λεσινίτσας. Διότι αν χρειαστεί να εμπλακούμε πιο ενεργά στις ανωτέρω συλλογικότητες (και μας έχουν γίνει κατά καιρούς αυτές οι προτάσεις), επιθυμούμε αυτό να γίνει με εποικοδομητικό τρόπο και όχι να αναλωνόμαστε σε έριδες. Δυστυχώς, όσο και αν προσπαθήσαμε για μια τέτοια συνάντηση, αυτό δεν κατέστη εφικτό (τουλάχιστον έως σήμερα).

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με κανέναν. Επικροτούμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε με θέρμη ο,τιδήποτε καλό γίνεται για την Λεσινίτσα από οποιονδήποτε. Άλλωστε, οι πράξεις μας όλον αυτόν τον καιρό είτε μέσω της ιστοσελίδας lesinitsa.gr είτε με τις δραστηριότητές μας στο χωριό αποδεικνύουν πρωτίστως την ΑΓΑΠΗ μας για αυτό αλλά και την πίστη μας και την ανάγκη για ΕΝΩΣΗ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό προς όλους του Λεσινιτσιώτες,
Γάτσιος Σπύρος
Κυριαζή Ευδοξία
Μούκας Βασίλης
Μπαλκώνη Άλκηστη
Μπάχος Χρήστος
Μπίτας Άρης-Χρήστος
Παππά Ματίνα
Σέκκας Οδυσσέας