Τιμήθηκε ο Άγιος Γεώργιος στην Άνω Λεσινίτσα

Με κατάνυξη και μέσα στην αναστάσιμη χαρά και την ανοιξιάτικη ομορφιά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Άνω Λεσινίτσα.

Το μικρό γραφικό Ναΰδριο του Αϊ Γιώργη (1525), που αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου και τα πενήντα χρόνια της ολοκληρωτικής αθεϊστικής λαίλαπας, γέμισε από τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού.

Εντός του Ιερού Ναού.

Το Χριστός Ανέστη αντήχησε και φανέρωσε τη δύναμη του Αναστάντος Χριστού απέναντι σε κάθε δύναμη του Θανάτου, του Διαβόλου και των οργάνων του. Ο π. Νικόδημος Καρκασίνας αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο αναλύοντας το απολυτίκιο του Αγίου, που ενώ είναι ένας μικρός ύμνος λίγων σειρών, περικλείει μέσα του τεράστια και σπουδαία πράγματα. Ο Άγιος Γεώργιος όπως κάθε Άγιος είναι μέτοχος της Αναστάσεως του Χριστού. Σε Αυτόν χάρισαν το είναι τους και γι’ Αυτόν έχυσαν το Αίμα τους. Γίνανε μιμητές Του από πόθο έρωτα και με ελεύθερη βούληση.

Στο αναλόγιο διακόνησε ο συχνός επισκέπτης του χωριού μας και υποψήφιος Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς. Στο καφενείο του Σταύρου Μικέλη ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα και Λεσινιτσιώτικη φιλοξενία.

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μία εντατική προσπάθεια να λειτουργούνται μια φορά τουλάχιστον τον χρόνο οι εκκλησίες του χωριού μας που αφενός προσφέρουν τον εκκλησιασμό των λιγοστών κατοίκων και αφετέρου δίνουν το μήνυμα κατά της ερήμωσης του τόπου.

Στα πλαίσια αυτά θα τελεστεί επίσης Θεία Λειτουργία το Σάββατο στις 6 Μάη 2023 και 8:00 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο στο Χαλιοπούλι.

Άρης Χρήστος Μπίτας