Τοποθέτηση καμπάνας στον Άγιο Αθανάσιο – Κοιμητήριο Άνω Λεσινίτσας

Το Σάββατο 1/6/2024 τοποθετήθηκε καμπάνα στο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Κοιμητήριο της Άνω Λεσινίτσας, με πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος Συλλόγου Γυναικών Λεσινίτσας «Η Παναγιά». Ο Σύλλογος οργάνωσε εκδρομή στο χωριό για αυτό το σκοπό.

Μία στάση στο πετρογέφυρο της Κ. Λεσινίτσας.
Στο πηγάδι στην Α. Λεσινίτσα.

Το καμπαναριό στον Άγιο Αθανάσιο είχε κατασκευαστεί με μέριμνα του αείμνηστου Γιώργου Παππά και στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ήταν τιμώμενο πρόσωπο η σύζυγός του κα. Έλλη Παππά. Η καμπάνα που τοποθετήθηκε ήταν προσφορά του κ. Χρηστάκη Λάππα.

Η κ. Έλλη Παππά.

Στη συνέχεια ακολούθησε Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Νικόδημο Καρκασίνα ο οποίος εξήρε την θεάρεστη αυτή πράξη του Συλλόγου, με την ευχή να ακολουθήσουν αντίστοιχες και στο μέλλον.

Ο πατέρας Νικόδημος και η Σοφία Παπαγιάννη.
Ένα κεράκι στον Άγιο Αθανάσιο.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας όλοι οι παρευρισκόμενοι μεταβήκαμε στο μαγαζί του Σταύρου Μικέλη όπου ακολούθησε γιορτή καθώς εκεί μας ανέμενε η κομπανία του συγχωριανού μας Θανάση Πάσχου.

Στο μαγαζί του Σταύρου Μικέλη.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Ρωμαίος Τσάκουλης. Επίσημος καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής Νίκος Κούρης. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Σαράντα, «Ελπίδα».

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία σας σε αυτήν την δραστηριότητα και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας που μας τιμήσατε!

Για τον Σύλλογο Γυναικών Λεσινίτσας

Σοφία Παπαγιάννη