Βράβευση της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Την περασμένη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου  «Οι φίλοι της Μουσικής», έλαβε χώρα η εκδήλωση αφιερωμένη στις τέχνες και τα γράμματα. Ηχηρό παρόν έδωσαν προσωπικοτητες που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους με ζήλο και πίστη στα γράμματα και στον πολιτισμό εν γένει. Η βραδιά με άρωμα λογοτεχνικό κύλησε εξαιρετικά με την αρωγή όλων των παρευρισκομένων. Αξίζει να τονιστεί πως ανάμεσα στους προσκεκλημένους, ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία ανθρώπων του πνεύματος, τόσο διακεκριμένων συγγραφέων όσο και ερευνητών, που έχουν συνεισφέρει στη διατήρηση και την ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς στο χώρο της Βορείου Ηπείρου.

Εξέχουσα θέση στη ροή της διοργάνωσης κατείχε και η βράβευση από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με επικεφαλής τον πρόεδρο Λευτέρη Τζόκα, της Αδελφότητας των Λεσινιτσιωτών για την πολυετή εκδοτική της προσφορά για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας των ελληνορθόδοξων παραδόσεων, όχι μόνο της Λεσινίτσας αλλά γενικότερα του Ελληνισμού στην Αλβανία.

Εκτός από την αναγνώριση της Αδελφότητας των Λεσινιτσιωτών, τιμήθηκαν επίσης Λεσινιτσιώτες που μέσω των έργων τους συνέβαλαν τα μέγιστα στο χώρο της λογοτεχνίας και η στιγμή της αναγνώρισής τους από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), ήταν πέρα από τιμητική συνάμα και συγκινητική, ιδίως κατά την παραλαβή των βραβείων από συγγενείς των δημιουργών.

Τιμητική πλακέτα.
Α’ Βραβείο Ολοκληρωμένων Έργων.

Κλείνοντας, η ΕΕΛ εξέφρασε την επιθυμία της να μοιραστεί με το κοινό τη σημασία αυτής της βραδιάς και ενθαρρύνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμπνέουν με το έργο τους, καθώς η αγάπη και η διάθεση για προσφορά δίνει πάντα έδαφος στους ανθρώπους για δημιουργία.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κ. Παναγιώτη Λέζο, αρωγό και εκπρόσωπο της βραδιάς.

Πλήρες φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών.

Ματίνα Παππά

Οδυσσέας Σέκκας